top of page

Kako promeniti uverenja?

5 Koraka za promenu uverenja, koja će popraviti vaše mentalno zdravlje.Šta su uverenja? Uverenja su verovanja ili ideje koje imamo o nečemu. To mogu biti naša lična verovanja ili stavovi o određenim temama ili situacijama. Uverenja su deo našeg sveta i mogu uticati na naše mišljenje i ponašanje. Ona se baziraju na našim iskustvima, vrednostima, kulturi i okruženju u kome živimo. Uverenja mogu biti pozitivna ili negativna i mogu uticati na naše mišljenje i ponašanje.

Na primer, ako imamo uverenje da je neko dobar čovek, to će uticati na to kako se ponašamo prema njemu i kakve stavove imamo o njemu. Sa druge strane, ako imamo uverenje da neko nije dobar čovek, to može uticati na naše mišljenje o njemu i na način na koji se prema njemu ponašamo.

Uverenja su važna jer ona mogu uticati na naše ponašanje i na naše odnose sa drugim ljudima. Međutim, neka uverenja mogu biti pogrešna ili nerealna, pa je važno da ih redovno preispitujemo i da ih menjamo ako je to potrebno. To nam može pomoći da živimo srećnije i zadovoljnije živote.


Da biste promenili svoja uverenja, morate prvo prepoznati uverenja koja želite da promenite i razmotriti kako ona utiču na vaše razmišljanje i ponašanje. Zatim, možete probati neke od sledećih tehnika:


Korak #1 - Prepoznajte koja vaša uverenja želite da promenite.


Razmislite o tome zašto imate ta uverenja i da li su ona zaista istinita. Možda su vaša uverenja zasnovana na zabludama ili negativnim iskustvima iz prošlosti i ne odgovaraju vašem sadašnjem stanju ili ciljevima. Da li su to uverenja da ne vredite? Da ne možete nešto? Da niste?


Korak #2 - Zamislite kakav bi vaš život bio bez tih uverenja?

Razmislite o tome kakva bi bila vaša život ako ne biste imali ta uverenja. Možda biste se osećali slobodnije i srećnije, imali više samopouzdanja ili uspeha u određenim oblastima. Ako ne bismo imali neka od naših uverenja, mogli bismo se osećati slobodnije jer ne bismo bili vezani za određene ideje ili stavove. To bi nam moglo dati više samopouzdanja jer ne bismo bili ograničeni našim uverenjima o tome šta je moguće ili ne.

Takođe, bez nekih od naših uverenja mogli bismo imati više uspeha u određenim oblastima jer ne bismo bili vezani za ideje ili stavove koji nas sprečavaju da se razvijamo ili napredujemo. Na primer, ako imamo uverenje da nikada nećemo uspeti u nečemu, to nas može sprečiti da se potrudimo i da se borimo za to. Međutim, ako ne bismo imali to uverenje, mogli bismo se potruditi i imati više šansi za uspeh.

U svakom slučaju, bez naših uverenja život bi bio drugačiji i teško je reći na koji način bi se odvijao. Međutim, moguće je da bi se osećali slobodnije i srećnije, imali više samopouzdanja i uspeha u određenim oblastima.


"Uverenja su poput elemenata u našem umu koji nas vode ka određenim ciljevima ili nas sprečavaju da ih postignemo. To je naša najveća snaga ili naša najveća slaba tačka.“ - Zig Ziglar, motivacioni govornik i autor.

Korak #3 - Kako bi izgledao vaš život sa boljim uverenjima?


Razmislite o tome kakav bi bio vaš život ako biste imali drugačija uverenja. Možda biste se osjećali pozitivnije prema sebi i drugima, imali više samopouzdanja ili bili otvoreniji prema novim mogućnostima i prilikama.

Jedna situacija iz mog iskustva u kojoj sam se suočio sa svojim uverenjem je bila kada sam se prvi put upustio u posao sa računarima. Imao sam uverenje da neću uspeti jer nisam imao dovoljno iskustva i znanja. To me je sprečavalo da se potrudim i da se borim za svoj cilj. Međutim, kada sam shvatio da je to moje uverenje pogrešno i da imam mnogo da ponudim, počeo sam da se trudim i radim na sebi. To mi je pomoglo da uspem u poslu i da se razvijem kao ličnost. Ovo je samo jedan primer kako naša uverenja mogu uticati na naše ponašanje i odluke. U ovom slučaju, moje uverenje da neću uspeti me je sprečavalo da se potrudim i da se borim za svoj cilj. Međutim, kada sam shvatio da je to moje uverenje pogrešno i da imam mnogo da ponudim, počeo sam da se trudim i radim na sebi. To mi je pomoglo da uspem i da se razvijem. Takođe, možemo se suočiti sa uverenjem u različitim situacijama u našem životu. Na primer, ako imamo uverenje da ne možemo uspeti u nečemu zbog naše boje kože, to nas može sprečiti da se potrudimo i da se borimo za svoje ciljeve. Međutim, ako shvatimo da je to pogrešno uverenje i da imamo iste mogućnosti i sposobnosti kao i drugi, možemo se potruditi i imati uspehe. U svakom slučaju, naša uverenja mogu uticati na naše ponašanje i odluke u različitim situacijama u našem životu. Stoga je važno da ih redovno preispitujemo i da ih menjamo ako je to potrebno. To nam može pomoći da živimo srećnije i zadovoljnije živote. Koliko bi vaš život bio drugačiji sa drugačijim i novim uverenjima? Zapišite!Korak #4 - Izaberite nova uverenja i preduzmite akciju!

Izaberite nova uverenja koja želite da imate i radite na njihovom usvajanju. To može uključivati promjenu načina na koji razmišljate o sebi i drugima, izbjegavanje negativnih misli i afirmacije koje će vam pomoći da se osjećate bolje i jače. Ovo je napisala moja klijentkinja kada sam joj dao zadatak: Jedna nova uverenja koja bih želela da imam jeste da sam sposobna da uspem u svemu što se trudim. Ovo uverenje bi mi pomoglo da budem samopouzdanija i da se borim za svoje ciljeve, bez obzira na prepreke koje nailazim.

Drugo uverenje koje bih želela da imam jeste da sam dovoljno dobra i vredna bez obzira na to šta drugi ljudi misle ili kažu. Ovo uverenje bi mi pomoglo da se oslobodim od misli i strahova koji me sprečavaju da budem srećna i zadovoljna sa sobom.

Treće uverenje koje bih želela da imam jeste da imam mnogo toga da ponudim svetu i da mogu doprineti na različite načine. Ovo uverenje bi mi pomoglo da se oslobodim strahova i sumnji koji me sprečavaju da iskoristim svoje talente i sposobnosti.

Ova tri uverenja bi mi pomogla da budem samopouzdanija, srećnija i zadovoljnija sa sobom i sa svojim životom. Stoga ću se truditi da ih usvojim i da ih primenjujem u svakodnevnom životu. Ispišite nova uverenja i šta će vam ona doneti, kakav ishod? Pa počnite da ih praktikujete!


Korak #5 - Primenite nova UVERENJA!


Primjenjujte nova uverenja u svakodnevnom životu i radite na njihovom jačanju. To može uključivati promjenu načina na koji se odnosite prema situacijama i ljudima, te korištenje tehnika opuštanja i samoregulacije kako biste se osjećali smirenije i stabilnije. Kada smo izabrali nova uverenja koja želimo da imamo, važno je da ih primenjujemo u svakodnevnom životu i da radimo na njihovom jačanju. Na primer, ako sam izabrao da imam uverenje da sam sposoban da uspem u svemu što se trudim, mogu da primenim ovo uverenje na različite načine u svakodnevnom životu. Mogu da se trudim da radim na sebi i svojim ciljevima, da se ne bojim da se borim za ono što želim i da se ne predajem bez borbe. Takođe, mogu da se potrudim da izgradim samopouzdanje i da se oslobodim strahova i sumnji koji me sprečavaju da budem uspešan. Drugi način na koji mogu da primenim ovo uverenje je da se trudim da budem pozitivan i da verujem u sebe i svoje sposobnosti. Mogu da se oslobodim negativnih misli i strahova koji me sprečavaju da se trudim i da se borim za svoje ciljeve. Takođe, mogu da se okružim pozitivnim ljudima koji me podržavaju i ohrabruju i da tražim pomoć ako je to potrebno. Na ovaj način, jačam svoje uverenje da sam sposoban da uspem u svemu što se trudim i da se ne bojim da se borim za ono što želim. To mi pomaže da budem samopouzdan, srećan i zadovoljan sa sobom i sa svojim životom.Idealna solucija ukoliko želite da to ide brže... Skript za PROMENU UVERENJA!

Imate li uverenja koja vas sputavaju i koja vam otežavaju život? Želite li da se oslobodite od njih i da promenite svoj život na bolje? Ako je odgovor da, onda je naš skript za PROMENU UVERENJA je pravo rešenje za vas!

Naš skript je jedinstveni program koji vam pomaže da prepoznate svoja ograničavajuća uverenja i da ih promenite na pozitivnije i zdravije. Naši skript će vam pomoći da se oslobodite negativnih misli i strahova koji vas sprečavaju da budete srećni i zadovoljni sa sobom.

Kako radi naš skript? To je jednostavno! na linku

https://www.nlpmasterakademija.com/product-page/skript-za-promenu-uverenja Skript za promenu uverenja je sjajna tehnika za promenu uverenja. U ovom skriptu imate 15 koraka da promenite vaša uverenja i popunite upitnik, kroz primere u skriptu videćete šta je potrebno i kako da promenite lako vaše uverenje. Skript je veoma lak za upotrebu i dajemo ga svojim klijentima na svojim privatnim coaching sesijama. Mnogo će vam pomoći da promenite sva svoja uverenja. Ukoliko ga poručite bićete jako zadovoljni.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page